Programmering

Det kan vara svårt att skriva om programmering på ett sätt som inte blir exkluderande (eller rent av tråkigt). Har precis raderat ett stycke jag skrev om hur populärt språket Java är tack vare sin portabilitet.

thumb.php

Förra terminen lärde vi oss Java, programmering är roligt när det fungerar, for-loopar, switch-statements och if-satser. När man undrar hur man ska lösa ett problem och lär sig en ny datastruktur som är helt perfekt för problemet i fråga.

Det är mindre kul när det inte fungerar. Nu håller vi på att lära oss programmeringsspråket Go (från Google), känt för sin förmåga att köra flera sektioner av kod samtidigt. Idag skulle vi rita en bild snabbare genom att dela upp själva “ritandet”. Istället för en rutin som ritar hela bilden skapar vi flera rutiner som ritar varsin liten del av bilden simultant. Till slut fick jag det att fungera, men mitt Heureka! fastnade i halsen när mitt nya “förbättrade” program visade sig ta 10 sekunder längre tid att köra än ursprungsprogrammet där en rutin ritade bilden helt själv.
xgolang.sh-340x340.png.pagespeed.ic.6KI2Mrps7C

“The go gopher”

Advertisements
Posted in Datalogi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s